21 de gener 2009

Nova web de la Casa Blanca d'Obama


Washington es desperta amb l’energia renovada. La Casa Blanca ha canviat de llogater, després d’un dia maratonià en què Barack Obama fou investit 44è president dels Estats Units jurant el càrrec sobre la biblia en què ho féu Abraham Lincoln.

Els americans avui es lleven avui amb el sentiment que el país ja ha començat a canviar. I aquest canvi, com és evident, també es veu reflectit en la imatge de la web de la Casa Blanca. De fet, no l’havia visitada mai, però ahir al matí abans de la investidura, em va picar la curiositat. La pàgina oferia un disseny molt clàssic: lletra tipus anglès, colors pastel, presentacions -molt treballades- de tots els seus integrants: el president Bush, la primera dama, el vice-president, el cap de gabinet, etc.

Avui he tornat a accedir a la web i lògicament la cara de Barack Obama presideix la pàgina. Així mateix l’estil és molt diferent del que tenia el seu predecessor.

Davant de tot el rebombori que s’ha generat entorn al nou president m’adono que la página web és tan sols una ínfima part de tot el que s’ha de canviar a la residencia d’Obama i al món en els mesos vinents. Per altra banda m’imagino tota la gent que ha estat treballant aquestes últimes setmanes, com formiguetes, al darrera aquesta página per tal que avui sortís puntualment actualizada.

La velocitat en què viatja la informació és trepidant i la imatge d’institucions tant importants cal que estigui al dia i internet és un canal amb un elevat pes específic. Indubtablement si no hagués estat per internet i les noves tecnologies ahir una part important del planeta no hauria pogut celebrar l’inici de l’Era Obama.