03 de gener 2008

Callejeros


Dimarts 1 de gener, especial “Callejeros”.

Callejeros és el programa que fan a la “Cuatro”. És un programa de denúncia social. Un grup de reporters que recorren els carrers, barris, pobles i ciutats a la recerca d'una realitat social que, sovint, ens passa desapercebuda.

La temàtica que han tractat avui és la de la gent que demana al carrer. El reportatge mostra les vides d'unes desenes de persones a diferents ciutats d'Espanya: Vigo, Bilbao, Sevilla, Barcelona, Madrid.

Em quedo parada del que arribo a veure: gent que demana per necessitat real, gent que fa comèdia, músics anònims, ballarins, pallassos, arruïnats, malalts, lisiats, persones enganxades a la droga, joves, senyors necessitats que cobren ajudes vergonyoses de l'estat , senyores de molta edat que allarguen la mà per poder menjar, romanesos, alemanys, polonesos, argentins, espanyols que no volen doblegar l'esquena, dones amb fills amb pensions miserables i bon cor, gent que rebusca entre les escombraries d'un supermercat, dones i homes acompanyats d'un gos. El que més em toca la moral és un jove amb plenes facultats físiques que amb tota la cara del món diu que no vol treballar, vol divertir-se i demanar al carrer.

És un document d'una realitat molt crua, una realitat que ens trobem cada dia quan viatgem amb metro, caminem pel carrer o entrem en una església. És bo que ens hi facin pensar ja que sovint deixem una moneda en un d'aquests gots de plàstic que una mà ens allarga, però sabem a qui l'estem donant ? L'ajudarem realment a menjar ? Li allargarem el vici? Ajudarem a crear un paràsit social?

Gràcies amics de “Callejeros” per apropar-nos la vida real.